Blogia
Un món a ulls de llop

Visquen els Països Catalans Lliures!

Sembla que l'hem tornat a cagar els catalans. L'altre dia, al mig del Camp Nou, va sortir el meu benamat Joel Joan llegint un manifest en favor del català. Manifest que va reblar amb un "Visquen els Països Catalans Lliures!" i sembla que a València i Balears s'han emprenyat com mones. Fins i tot ENS, per que faig meu aquest crit, han titllat de nazis per, senzillament, declarar a favor de l'ús i la unitat del català en tot el seu territori i en totes les seves formoses variants.

Quin es el problema de tot plegat? Lo de "Països Catalans"? Ja em faig càrrec, d'això. Però mentre no n'arreli cap altre terme per encabir a tots els territoris de parla catalana, tipus Bacavia o Euram, "Països Catalans" serem de la mateixa manera que França, Bèlgica i el Quebec són part de la Francofonia sense que per això Bèlgica ni Quebec es vegin violentats en llur sobirania per França. Per que no es res més que això el que es cerca amb aquest terme: la COORDINACIÓ de les politiques culturals que n'afectin la nostra llengua comuna, res més que quelcom semblant a l'Institut Ramón Llull, però sense polèmiques tontes.

Que potser le problema és a "Lliures".? A veure, no en tenim cap culpa els catalans de que sempre que es digui "Visquen ****** lliure! " hi surti el desinformat de torn que ho relacioni amb l'infame Terra Lliure com si aquest feliçment dissolt grup terrorista tingués els drets d'autor de tot el que sigui o vulgui ser lliure. De fet, si uns pensen que ja son prou lliures no cal que s'esverin, que n'aplaudeixin el crit per afirmar la seva llibertat actual. Més o menys com amb aquella maragallada de "Catalunya ja és INDEPENDENT, el que passa és que n'hi ha qui vols que encara ho sigui MES".

Així doncs, Visquen els Països Catalans Lliures!
I qui no li agradi que s'hi posi fulles.

0 comentarios