Blogia
Un món a ulls de llop

"Un instante en la vida ajena" li treu el Goya a "La Pelota Vasca"

"Un instante en la vida ajena" li treu el Goya a "La Pelota Vasca" Vale, ok, no li va "treure", s'el va guanyar.

El que passa és que, de la mateixa manera que "Bowling for Columbine" és una canya i als USA li van donar l'Oscar tot i la polèmica, potser n'haurien d'aver fet lo mateix aquíl amb els Goya. Sembla que POTSER no van tenir prou pebrots per donar-li el premi a "La pelota vasca" tot i la polèmica.

He mirat una mica el que diuen de "Un instante en la vida ajena" pels puestos i no sembla que sigui gran cosa, malgrat que s'hi ha guanyat un espectador, com a minim per poder comparar.

Us passo el que va dir Quim Casas, crític de cinema, aquest dilluns 2 de Febrer a El Periódico:

¿Llibertat d'expressió?
QUIM CASAS
Crític de cine

Tant demanar llibertat d'expressió i quan es poden expressar lliurement opten pel vot anodí, per no dir-ne covard. Premiar com a millor documental Un instante en vida ajena el mateix any de La pelota vasca és desaprofitar una oportunitat de demostrar que els membres de l'Acadèmia estan al marge de qualsevol tipus de pressió i només voten en termes estrictament cinematogràfics.
Amb tots els meus respectes pel treball de José Luis López Linares, Un instante en vida ajena no passa del simple capritx retro. En canvi, el film de Julio Medem, agradi o no, es compromet amb el seu temps. L'altra acadèmia, la de Hollywood, va demostrar que es podien premiar documentals incòmodes com Bowling for Columbine. ¿Perquè aquí no?

0 comentarios