Blogia
Un món a ulls de llop

Les misses en llatí

Les misses en llatí

Criden darrerament els benpensants anticlericals que ens nodreixen de notícies que Sa Santedat Benet XVI és un fatxa de cal deu per que vol recuperar les misses en llatí.

Jo, després d’informar-me una mica en detall abans d’opinar (pràctica en extinció), diria que no n’hi ha pas per tanta esquinçamenta de vestidures. Fins ara, si un rector volia fer una missa en llatí li havia de donar permís el bisbe en persona. Ara sembla que només caldrà que ho sol.liciti un grup de feligresos.

Ja està. Ningú diu que s’estigui esborrant el Concili Vaticà II. De fet, de tant en tant cantem a missa el "Regina Celi" o el "Salve Regina". I ningú obliga a fer les respostes a la missa en l’idioma en que es fa. I dubto molt que fessin en llatí les lectures ni el sermó, això ni farts de ví de missa (que sí, que el moscatell puja a predicar amb molta facilitat, però no s’en posen tant al calze).

En fí, que tal i com acostuma a passar quan s’informa sobre la Església Catòlica, no n’hi ha pas per tant. Ara bé, el que ja no m’agradaria és que fessin la missa d’esquena a la feligresia.

Per cert, aquesta informació tant neutral i acurada la van donar al canal 324.

Ite misa est ;-)

2 comentarios

Lobisome -

Je, ja veurem com s'et queda el cos quan analitzi el darrer document del Vaticà d'on es va treure allò de "Dios mío, el Papa dice que la única iglesia verdadera es la católica!!!"

;)

Javi -

Estic TOTALMENT, ABSOLUTAMENT i RADIALMENT d'acord amb tú, Lobisome

Salutacions

Javi